Türkiye'nin ilk Tesis Yöneticileri Federasyonu

Firma Belgelendirmesi Başlıyor

“1.Tesis Yönetimi Mesleki Gelişim Çalıştayı” gerçekleştirildi. Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan sektörlerinden birisi olan Tesis Yönetim sektörü “1. Tesis Yönetimi Mesleki Gelişim Çalıştayı” ile sektörde firmaların yaşadığı sorunların çözümü için bir araya geldi.

Tesis Yöneticileri Federasyonu’nun (TEYFED) ev sahipliğinde Murat Erdoğan ve Mehmet Alemdar Başkanlığında Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü iş birliği ile Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen çalıştayda sektörün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Bu yıl birincisi düzenlenen “1. Tesis Yönetimi Mesleki Gelişim Çalıştayına, Türkiye’de sektör dernek başkanları Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği Başkanı Bülent Fıçıcı, Afyonkarahisar Apartman Ve Site Yöneticileri Derneği Başkanı Hüseyin Boyalıoğlu, İzmir Apartman Site ve Toplu Yapı Yöneticileri Derneği Başkanı Serhat Korkmaz, Uluslararası Tesis Yönetimi Dernek Başkanı Burhan Şen ve yöneticilerinin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlamacısı Kentsel Dönüşüm Uzmanı Derya METİN, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetim Derneği Üyeleri, Afyonkarahisar Hocalar Tapu ve Kadastro Müdürü Dilek Ünlüer , Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı & Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof.Dr.Harun Tanrıvermiş, Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetim Bölümü Öğretim Üyeleri Emir Sunguroğlu, Salih Demirkaya, Muhammed Sait YILMAZ, ile konusunda uzman avukatlar, akademisyenler ve iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.

Entegre Tesis, Profesyonel Tesis, Bina, Apartman, Toplu Konut, Site, Ofis ve Ev-Ofis, Rezidans, İş Merkezi, Hastane, Sağlık Merkezi, Alışveriş Merkezi, Üretim Tesis, Sanayi Siteleri, Kooperatif ve Karma Tesisler gibi tesislerin ve gayrimenkullerin yöneticilerini, yönetim ve yönetim danışmanlığı tüzel kişilik işverenleri, entegre tesis yönetim tüzel kişilik işverenleri ve tesis yönetim sektörüne hizmet veren tedarikçi işverenleri buluşturan Türkiye’nin yerli dernekleri 1. Tesis Yönetimi Mesleki Gelişim Çalıştayı da buluştu.

Kurucu Başkan Yahya Sağır”Sektörümüzün ilki olan TEYFED’i kuruluşunda da söylediğimiz gibi biz inanarak yola çıktık Türkiye’yi gezdik ve sektörel derneklerimiz ile iş birliği protokolü imzaladık. Tabi bu süreçte ayrılanlar oldu ama yılmadık yolumuza inanarak devam ettik bu süreçte destek olan ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen yol arkadaşlarıma, yönetim kurulumuza, delegelerimize ve Değerli Hocalarım, Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş’e, Doç.Dr. Yeşim Tanrıvermiş’e, Doç.Dr. Erol DEMİR hocama ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü ekibine teşekkür ederim. Sektörde çürük elmaların ayrıştırılması ve sektörümüze olan güvenin tekrar sağlanabilmesi için firma yeterlilik belgelendirilmelerin olması için ne gerekiyor ise yapacağız demiştik. Bu süreçte Ankara Üniversitesi ile yapmış olduğumuz iş birliği protokolü ile yapmış olduğumuz çalışmalar meyvelerini vermeye başladı” dedi.

Belgelendirilmelerin Eylül ayında başlayacağını, bu çalıştaylarında ülke genelinde devam edeceğini, firma belgelendirilmelerinin de ilki olarak federasyonumuzun tüzük kuruluş toplantısı yapılan ve imza altına alınan Afyonkarahisar’dan başlayacağı belirten Sağır, ülke genelinde de belgelendirmesi yapılan firmaların ve bu firmaların hizmet verdiği kat maliklerinin ile yönetimlerin federasyonun güvencesi altında olacağını söyledi.

Yahya Sağır, aynı zamanda yine çalışmalarını yürüttükleri ve 180 ülkede geçerliği olacak olan ülkemizde istihdama ve sektörümüze faydası olacağına inandığımız “Tesis Yönetim Uzmanlığı” belgelerinde kısa zaman içerisinde verileceğini dile getirirek, yapmış oldukları çalışmaların sona geldiğini, etik, ilkeli olan sadece sektörünü düşünen ve çalışmalarını bu yönde yapan sektör derneklerine kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyerek davetini yineledi.

“TESİS YÖNETİM SEKTÖRÜNE BİLİNÇLİ YÖNETİCİLER GEREKLİ”

“İnşaat ve gayrimenkul sektörlerinin ülke ekonomisinin lokomotifi ancak sektörde kayıt dışılığI yaygın bulunuyor. Değişen ekonomik ve sosyal koşulların gayrimenkul sektöründe kurumsallaşma ve uzmanlaşmanın önemini artırdı” diyen Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş de,”Değerleme, tesis ve gayrimenkul yönetimi ve finans alanlarında uluslararası eğitim ve akreditasyon kurumlarının denetiminde Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’nün lisans ve lisansüstü programları ile sektörün liderlerinin yetiştirilmesi gerekiyor. Ülkemizde RICS tarafından akredite yapılmış Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü gibi bir değer var. Bu değere sahip çıkmamız gerekir. Tesis Yöneticiler Federasyonu – TEYFED ile yapmış olduğumuz iş birliği protokolü ile eğitimlerin devam etmesi ve ülkemize bilinçli beyaz yaka personellerin yetiştirilmesi lazım Bölümüzden mezun olan öğrencilerimiz aldıkları diplomalar ile 180 ülkede iş olağanı mevcut”diye konuştu.

.1-4 Şubat 2023, Wyndham Ankara, otelde yapılacak olan ve Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme Ve Yönetimi Konferansı 2023, önemimden bahseden Prof. Dr. Tanrıvermiş, davetini yineleyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Kaynağı: Konut Yapı Gazetesi

İkinci aracı olan site sakinlerinden park ücreti talep edilmeye başlandı
İkinci aracı olan site sakinlerinden park ücreti
Elektrikli araç sahipleri dikkat! İzin alınmalı
Elektrikli araç sahipleri dikkat! İzin alınmalı
Site ve apartman aidatlarında önemli detay
Site ve apartman aidatlarında önemli detay
Sitelerde-Genel-Kurul-Dönemi-Başladı
Sitelerde Genel Kurul Dönemi Başladı
Asgari ücret zammının site aidatlarına etkisi
Asgari ücret zammının site aidatlarına etkisi